• 0
  • 0
  • 0
Question RSS Feed

Будова холодильника


Холодильник – це досить надійний побутовий прилад. Якщо холодильник не має виробничих дефектів, або Ви зуміли виявити їх і усунути в межах гарантійного терміну, він працюватиме без ремонту не менше п'яти років, а при належному догляді холодильники можуть працювати і значно довше. Якщо необхідність в ремонті холодильника все ж виникла, ми можемо порадити наступне:

Визначити поломку холодильника

 Спробувати визначити несправність за допомогою порад викладених у розділі ремонт холодильника, обравши потрібну марку. Характерна поломка холодильника  для кожної марки вказується окремо. Якщо людина знайома з будовою холодильника і володіє мінімальним набором інструментів, вона в змозі усунути більшість несправностей (на свій страх і ризик) не пов'язаних з розгерметизацією системи.

2. Якщо самостійний ремонт неможливий, потрібно викликати майстра, для цього оформляється заявка на ремонт

3. Після проведеного ремонту дотримуватися рекомендацій по експлуатації холодильника. Часто несправності пов'язані саме з неправильною експлуатацією

Деталі холодильника

1- Мотор-компресор 2 - Пуско-захисне реле 3 - Терморегулятор 4 - Лампа освітлення холодильника 5 - Випарник 6 - Фильтр-осушувач 7 - Конденсатор 8 - Капіляр 9 - Вимикач лампи

Як працює холодильник

Класичний холодильник, без системи NoFrost працює таким чином: 1. Мотор - компресор (1), засмоктує газоподібний фреон з випарника, стискає його, і через фільтр (6) виштовхує в конденсатор (7). 2. У конденсаторі нагрітий в результаті стискання фреон остигає до кімнатної температури і остаточно переходить в рідкий стан. 3. Рідкий фреон, що знаходиться під тиском, через отвір капіляра (8) потрапляє у внутрішню порожнину випарника (5), переходить в газоподібний стан, внаслідок чого забирає тепло від стінок випарника, а випарник, у свою чергу, охолоджує внутрішній простір холодильника. Цей процес повторюється до досягнення заданої терморегулятором (3) температури стінок випарника. Коли терморегулятор досягне необхідної температури, він (терморегулятор) розмикає електричний ланцюг і компресор зупиняється. Через деякий час, температура в холодильнику починає підвищуватисяза рахунок дії зовнішніх чинників, контакти терморегулятора замикаються, за допомогою пуско-захисного реле (2) запускається мотор-компресор і весь цикл починається знову.

Back to top

Добавить комментарий

CAPTCHA изображение
Обновить изображение
*



Холодильні установки та компресори

Refrigerator-Холодильник

Зберігання в холодильнику

Оголошення

© 2011 - 2013